16.03.2010

Dünya'nın En Kısa Adamı-He Pingping hayata veda etti




He Pingping ..



Doğum; 13 Temmuz 1988-İç Moğolistan, Çin Halk Cumhuriyeti


Ölüm    ;13 Mart 2010 (21 yaşında)-Roma, İtalya

He Pingping (Çince: 何平平) (d. 13 Temmuz 1988 – ö. 13 Mart 2010), 73 cm'lik boyu ile dünyanın yürüyebilen en kısa adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Eylül 2008'de bu unvanı kazanan He Pingping, Mart 2010'da ölene dek bu unvanı taşıdı.

He Pingping, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde yaşayan bir ailenin iki kızının ardından üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İki ablası gelişimlerini normal düzeylerde sağladı ve evlendi. Babası He Yun'un aktardığına göre, He Pingping doğduğunda babasının avucuna sığacak kadar küçüktü.

Pingping'in büyümesindeki yavaşlık ortaya çıkınca doktorlar buna cam kemik hastalığı tanısı koydular. Bu hastalık, Pingping'in normal kemik gelişimini sağlayamamasına ve boyunun yeterince uzamamasına neden oldu.


Zaman zaman çeşitli ülkelerde düzenlenen etkinliklere katılan He Pingping, 2010'un Mart ayı başında bir televizyon çekimi esnasında göğüs ağrısı şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı ve iki hafta sonra 15 Mart 2010 günü Roma'da yaşamını yitirdi. Pingping'in ölümü, iki gün sonra, Guinness Rekorlar Kitabı genel yayın yönetmeni Craig Glenday tarafından basına duyuruldu.[1]


http://tr.wikipedia.org/wiki/He_Pingping

http://haber.mynet.com/detay/dunya/pingping-oldu/500531

Pingping'in Dünya'da kapladığı yer belki çok çok küçüktü..

Ama O'nun o güzel yüreği ve gülüşünün değeri çok büyüktü..

Güle güle Pingping..

Guinness Rekorlar Kitabı 'na girmeye değer özelliğin ile sen ayrı bir değer idin..

Hiç yorum yok: