8.02.2012

ÇERÇEVESİ OLMAYAN SERGİ VAN GOGH ALİVE..

100. yılında yenilikçi bir projeye imza atan Abdi İbrahim geleneksel sanat ve modern teknolojinin sentezlendiği Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi’ni Türk sanatseverleri için Türkiye’ye getiriyor.



Yüksek çözünürlüklü 40 projektörünün oluşturduğu dünyanın en heyecan verici tek multi-projeksiyon sisteminin elde edilmesiyle hazırlanan dijital sanat sergisi, Van Gogh’un yaşamının son 10 yılında yarattığı eserinden kristal netliğinde görseller elde ediliyor, ziyaretçileri Van Gogh’un zihin ve duygu haritasına derinliklerine sürüklüyor.

Dev ekranlar, duvarlar, kolonlar, zemin ve hatta tavanı kaplayan 3000’den fazla dev boyuttaki Van Gogh görseliyle, ziyaretçilerine geleneksel müze ziyaretlerinde bildiklerini unutturan sergi, sanatla olan bağı değiştiriyor. Sessiz sanat galerilerinde, ayakucunda yürüyerek uzaktan izlediğimiz başyapıtları unutturan
Van Gogh Alive, ışık, renk ve seslerin etkileyici uyumunu kullanarak duyuları uyarıyor ve bir serginin nasıl olabileceğine dair oluşan tüm düşüncelere meydan okuyor.
Van Gogh AliveDigital Sanat Sergisini, 10 Şubat – 15 Mayıs 2012’de İstanbul Karaköy, Antrepo 3 ve 15 Ekim – 30 Aralık tarihleri arasında ise Ankara Cer Modern’de ziyaretçileriyle buluşturuyor.


İzleyenlere unutamayacakları çok hisli bir senfoni yaşatmaya hazırlanan Abdi İbrahim “Van Gogh AliveDigital Sanat Sergisini, 10 Şubat – 15 Mayıs 2012’de İstanbul Karaköy, Antrepo 3 ve 15 Ekim – 30 Aralık tarihleri arasında ise Ankara Cer Modern’de ziyaretçileriyle buluşturuyor.
 


http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/711304-cercevesi-olmayan-sergi-van-gogh-alive-galeri


*alıntıdır.

Van Gogh'un eserlerini tek bir sergide görme fırsatım hiç olmamıştı.

Böylesine farklı ve özel bir sergiye gitmek için sabırsızlanıyorum.

Tophane-i Amire'de  23.12.2011-26.02.2012 tarihleri arasında devam eden Salvador Dali Sergisi'ne henüz gitmediyseniz, her iki sergiye aynı gün gidebilirsiniz.(ikisi birbirine çok yakın.)

http://selmaer3.blogspot.com/2011/12/salvador-dali-sergisi-tophane-i-amire.html

Sağlıkla,sevgiyle,sanatla kalın.

selma er.

2 yorum:

didem dedi ki...

Muhtesem!!! Kacirilmamasi gereken bir sergi. Haberdar ettigin icin tesekkurler. Sen gidiyor musun?

Selma Er dedi ki...

Ben en kısa zamanda gideceğim inşallah.Dali Sergisi ve Van Gogh..İstanbul'da yaşamanın güzel tarafları..