19.08.2010

19 Ağustos: World Humanitarian Day Pakistan için insani yardım-SEL FELAKETİ


19 Ağustos World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü)’nde Pakistan’da yaşanan yüzyılın sel felaketi için uluslararası toplumun üzerine düşeni yapması için çağrıda bulunuyor ve tüm hayırseverlerin desteğini bekliyoruz.


19 Ağustos BM tarafından World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü) ilan edilmiştir. Bu günde, kriz bölgelerinde devam eden insani yardım çalışmalarına kamuoyunun dikkati çekilmekte ve bu konuda uluslararası işbirliğinin önemi vurgulanmaktadır.


Uluslararası toplumun kriz ve afet bölgelerine çabuk ve etkili bir şekilde ulaşması son 20 yıl içerisinde önceki dönemlerle karşılaştırılamayacak kadar ilerlemiştir. İnsani yardım alanında uluslararası mekanizmaların harekete geçirilmesinde ve sivil inisiyatiflerin organize edilmesinde büyük ilerleme sağlanmış olmasına rağmen halen dünyanın dört bir yanında zorlu hayat şartlarına göğüs germeye çabalayan milyonlarca insan için daha ilkeli ve daha etkili çözümler geliştirilmesi büyük önem taşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 19 Ağustos World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü)’nde Pakistan’da yaşanan yüzyılın sel felaketi için uluslararası toplumun üzerine düşeni yapması için çağrıda bulunuyoruz. Karşı karşıya kalınan bu felaket hiçbir ülke ve toplumun kendi başına üstesinden gelemeyeceği bir afettir.

Hükümetlerin ve uluslararası kamuoyunun duyarlılık göstererek Pakistan halkına dost eli uzatması gerekiyor. Felaketin yaralarını bir an önce sarmak için, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların tehdit ettiği yerinden edilmiş 30 milyonu aşkın Pakistanlı için gelin birlik olalım.

1-

BAĞIŞ YAPMAK İSTİYORUM;


http://www.ihh.org.tr/19-agustos-world-humanitarian-day-pakistan-icin-insani-yardim/

*alıntıdır.

************************************************************

2-
TC.BAŞBAKANLIK PAKİSTAN'A YARDIM KAMPANYASI
*
Her iki kurum'a yapacağınız yardımlar,kardeş ülke PAKİSTAN'da birçok kişiye hayat verecek..

Onların yeniden hayata tutunmalarına destek olacak..

Dünya'da hiçbir ülkenin bir daha bu kadar büyük felaketler yaşamamasını diliyorum..

17 Ağustos 1999'daki Büyük Marmara Depremi'nde Türk halkına ilk el uzatan,destek veren ülkelerden biri de PAKİSTAN idi..

Sağlık,huzur,refah ve barış içinde yaşanacak daha güzel bir Dünya diliyorum..

selma er.

4 yorum:

didem dedi ki...

Dilerim Pakistan icin gereken yardim toplanir. Allah onlarin yardimcisi olsun.Sevgiler

Ebr-i Nisan:) dedi ki...

Bugün izlediklerim beni öyle duygulandırdı ki işte bu dedim..tam da içimden geçenler..dillendirdiklerim..
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 8.sınıf öğrencisi iki kardeşimizin paraları olmadığı için küpelerini vermesi yine aynı bölgede bir ablamızın da alyansını bozdurup vermesi..

işte bu kanıtıdır elimizden geleni yaptığımızın..

bir zamanlar tıpkı Pakistanlı kardelerimizin en dar zamanımızda bize yaptıkları yardımlar gibi..
Umarım en kısa sürede ellerine ulaşır.Mevlam yardımcıları olsun inşallah..

Selma Er dedi ki...

felaketlerin ne zaman,nerede,kimlerin başına geleceği belli olmaz..pakistan halkının çoğu zaten normal zamanda bile zor durumda..haydi hep birlikte onlara destek olalım..küçük miktar da da olsa..damlaya damlaya göl olur..
yorumunuz için teşekkürler sevgili Ebr-i Nisan..

Selma Er dedi ki...

2868'e cep telefonumdan boş mesaj göndererek kızılay'a bağış yaptım..blogumun alt kısmına eklediğim kızılay banner'larını tıklayarak siz de destek verebilirsiniz.