16.08.2010

1001 İCAT SERGİSİ



İslam Medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı sergi, 17 Ağustos- 5 Ekim arasında Sultanahmet Meydanı'nda sergileniyor.

Yer                                  : Sultanahmet



Başlangıç Tarihi             : 17 Ağustos 2010 - Salı


Bitiş Tarihi                     :  05 Ekim 2010 - Salı


Adres                              : Sultanahmet ve çevresi


                                          Sultanahmet/Eminönü


1000 yıllık tarihi süreçte İslam Medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı “1001 İcat” adlı sergi, Londra’dan sonra İstanbul’da açılıyor. Sultanahmet Meydanı’nda 1000 metrekarelik kapalı alanda açılacak olan sergide bilim tarihine ışık tutacak birçok eserin yanısıra teknolojinin yardımıyla geçmişe uzanan sanal tarihi yolculuklar da yapılabilecek. İslam Medeniyetindeki kültürel ve bilimsel mirasın yeni nesillere en doğru şekilde aktarıldığı sergi, 17 Ağustos’tan itibaren 5 Ekim 2010 tarihine kadar görülebilecek. Ücretsiz olarak gezilebilecek sergiyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra ziyaretinde gezip serginin Türkiye’ye getirilmesini istemişti.


1001 İcat:Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni’nin aktarıldığı sergi kapsamında ayrıca konferanslar da düzenlenecek. Londra’da açık kaldığı süre içinde 400 bin kişi tarafından ziyaret edilen sergi ALJ Sosyal Sorumluluk’un global sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve İslam Medeniyetinin bilimsel mirasının aktarıldığı “1001 İcat” sergisi İstanbul’dan sonra Newyork’ta da bilim meraklılarına sunulacak.

1001 İcat- Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni sergisi 7’nci yüzyıldan başlayarak 17’nci yüzyıla uzanan bilimsel mirası gözler önüne seriyor. Sergi alanı Ev, Alışveriş, Okul, Hastane, Şehir, Dünya ve Evren’in temsil edildiği 7 ayrı bölümden oluşuyor. Sergiyi gerçekleştiren Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı (FSTC) Başkanı Prof. Dr. Salim Al-Hassani, İslam Medeniyetinin bilim ve teknolojiye yaptığı katkıyı kuşaklara aktarmak için serginin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Lagari’nin roket gücüne dayanan uçuşları, El-Cezeri’nin filli su saati, Hezarfen’ın yaptığı kanatlar ile uçuşu, Mimar Sinan’ın mimari dehası ve birçok bilimsel eser sergide yer alıyor” dedi.

ALJ  Sosyal Sorumluluk Uluslararası Programlar Başkanı Fady Jameel ise 1001 icat sergisinin, bilim adamlarının günümüz dünyasının mühendislik, tıp ve mimarisine katkılarını interaktif bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek ‘ALJ Sosyal Sorumluluk olarak üzerinde çalıştığımız birçok projede olduğu gibi, sponsorluğumuzla gelecek nesillere örnek şahsiyetler sunarak, onlarında bilim ve teknoloji alanındaki yeni çalışmalara imza atmalarını hedefliyoruz.’ şeklinde konuştu.


Serginin İstanbul’da yapılması için büyük gayret gösteren Birleşmiş Milletler Medeniyetleri İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa da, tarihe ait materyallerin yanında teknoloji yardımıyla gerçekleştirilen interaktif gösterilerin ziyaretçilere ilginç deneyimler yaşayacaklarını belirterek “1001 İcat Sergisi ile amacımız gençlere örnek alabilecekleri bir model sunmak ve geleceğin mühendisleri ile bilim insanlarını keşfetmek” diye konuştu.

Gösterim Tarihleri :

•17.08.2010  05.10.2010


http://www.istanbul.com/etkinlik/sergi/1001-icat-sergisi

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/15573488.asp?gid=373

2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

tatil dönüşü bitmezse giderim sağol ablacım

didem dedi ki...

Ilginc bir sergiye benziyor. Tesekkurler paylastigin icin.