24.10.2009

'Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri..

Bölgesel şikayetlerinizde anlamanız gereken ruhsal nedenler için, bölgesel hastalık anlamları aşağıda verilmiştir.Amaç ağrı ve sızılarımızdan yola çıkarak kendimizi daha iyi tanıyarak ve nerede yanlış yaptığımızı anlayarak çözüme ulaşmak olmalıdır.
SEVGİYLE..

Kırgınlık,gücenme,darılma,öfke uzun zaman içte tutulduğunda bedeni yemeye başlıyor ve kanser oluşuyor.Sürekli kendimizi yada başkalarını eleştirmek romatizmanın kaynağı.Suçluluk duygusu daima ceza arar ve bu ceza da ağrılar yaratır.korku ve gerginlik ;kellik,ülser hatta ayak ağrılarına neden olur.

BAŞ:Bizi temsil ediyor.Dünya ya gösterdiğimiz şey.Genellikle başımızla tanırız.Baş Bölgesinde sorun varsa bu genellikle ‘’bizde’’çok yanlış bir şey olduğu duygusunu taşıdığımız anlamına gelir.

SAÇ:Dayanıklılığı temsil ediyor.gergin ve korku dolu olduğunda sıklıkla omuz kaslarında başlayan katılaşma başımızın tepesine,göz çevresine kadar yayılır.

KULAKLAR:İşitme kapasitesini temsil eder.Sorun varsa,işitmek istemediğimiz bir şeylerin olup bittiğini gösterir.Kulak ağrısı,işittiğimiz bir şeyden duyulan kızgınlıktır.Sağırlık,birlikte yaşamak zorunda olduğun birine katlanamamanın göstergesidir.

GÖZLER:Görme kapasitesini temsil eder.Görmek istemediğimiz şeyler göz sorunları olarak karşımıza çıkar.

BAŞ AĞRILARI:Kendimi yanlış,degersiz,geçersiz görmekten kaynaklanır.Kendinizi hangi konuda hatalı bularak yargıladığınızı bulun.Kendinizi affedin.Migren türü baş ağrıları ,mükemmeliyetçilikten kaynaklanır.

SİNÜS ağrıları yüzde,burnun çok yakınında hissedilir.hayatınızda size çok yakın olan birisinden rahatsızlık duyduğunuzun göstergesidir.o kişi tarafından ezildiğinizi hissediyor olabilirsiniz.

BOYUN VE BOĞAZ:Boyun düşüncelerimizde esnek olma,sorunun öteki yüzünü görme,başka bir kişinin bakış açısını anlamayı temsil ediyor.Boynunuzla ilğili sorunlar,kendi bakış açımızın doğruluğu konusunda inatçı bir tutum sergilediğimiz anlamına geliyor.

BOĞAZ:Kendimizi ifade etmeyi temsil eder.Boğazla ilgili sorunlar,bunları yapmaktan korkmak,hakkımızı aramaktan çekinmek,’’ben buyum’’deme cesaretini gösterememekten kaynaklanıyor.Kızgınlık boğaz ağrılarının nedeni.eğer soğuk algınlığı da varsa zihinsel karışıklık yaşıyoruz demektir.

Larenjit,konuşamayacak kadar öfkeli olmak demektir.Yaratıcılığımız engellendiğinde de bu bölge de sorun olur.Bademcik ve Tiroid sorunları ,kendi isteklerinizi gerçekleştirememekten kaynaklanan ,engellenmiş yaratıcılığın sorunu oluyor.
Boğazdaki enerji merkezi,değişimin olduğu yerdir.Değişime karşı koyduğumuzda boğazımızdaki etkinlik artar.Öksürdüğünüzde yüksek sesle ‘’değişiyorum’’yada ‘’değişmeye hazırım’’ deyin.

KOLLAR:Hayat deneyimini kucaklama kapasitesi ve yeteneğini temsil eder.Kolların dirsekten yukarısı kapasitemizle,dirsek altı bölümü yeteneklerimizle ilgilidir.Duygu birikimlerimizi eklem yerlerinde depolarız ve dirsekler yön değiştirmede esnekliğimizi simgeler.

ELLER:Yakalar,tutar,kavrar.Elleri sıkmak korkudan kaynaklanır.Kaybetme korkusu,asla yetmeyeceği korkusu,bırakırsan gider korkusu.

PARMAKLAR:Her biri ayrı anlam taşır.İşaret parmağını kesmek içinde bulunduğumuz bir durumla ilgili korku ve kızgınlığımızın egoyla bağlantılı olduğunu gösterir.Baş parmak zihinseldir,evhamı temsil eder.İşaret parmağı ego ve korku ,orta parmak seks ve kızgınlıkla ilgilidir.
Kızgın olduğunuzda bu bir erkeğe kızgınlıksa sağ orta parmağı tutarak,bir kadına kızgınlıksa sol orta parmağı tutarak geçtiğini görebilirsiniz.
Yüzük parmağı birleşmeyi ve yas tutmayı,küçük parmak aileyi ve olduğundan farklı davranmayı veya görünmeyi temsil eder.

SIRT:Destek sistemimizi temsil eder.Sırt sorunları yeterince desek göremediğimizin ifadesidir.
Üst sırt ağrıları duygusal destek yoksunluğudur.Orta kısım,suçluluk duygusuyla ilğili,geçmişimizde arkamızda kalan bir şeyle ilgili.
Parasızlık yada parasal konularda korku alt sırt bölgesini etkileyecektir.

AKCİGERLER:Hayatın içinde olma kapasitemizi temsil ediyor.Sorunları,hayatı doyasıya yaşamaktan korkmak anlamına gelir.Yada yaşamaya hakkımız olmadığını düşünüyoruz.Nefes darlığı ve sigara tiryakiliği hayatı reddediş yollarından biri.Varolmanın değersiz olduğuna dair derin inancın maskelenmiş hali.

GÖGÜSLER:Annelik sembolü.Göğüs sorunları bir kişiye,bir yere,bir şeye,bir deneyime ‘’aşırı annelik’’yaptığımızın göstergesidir.Göğüs kanseri varsa derin bir öfke veya kırgınlık da vardır.Korkuları aşın ve evrensel aklın her birimizin içinde varolduğunu bilin.

KALP:Sevgiyi ,kanımızda sevinci temsil ediyor.Kendimizi sevgi ve sevinçten yoksun bırakırsak,kalbimiz daralır ve soğur.Sonucunda kanımız sağlığını yitirir ve anemi,anjin ve kalp krizleri’ne dogru yol alırız.

MİDE:Tüm yeni düşünce ve deneyimleri hazmeder.Mide sorunları yeniliklere kolaylıkla adapte olamadığımızın göstergesidir.Korkuyoruz.

ÜLSER:Korkudan başka bir şey değil.Yeterli olamamanın yoğun korkusu.Kim olduğumuzu hazmedemiyoruz.

CİNSEL ORGANLAR:Dişi prensip-erkek prensip.Kadınlığımızdan yada erkekliğimizden rahatsızlık duyuyorsak ,cinselliği reddediyorsak,bedenimizin kirli yada günahkar olarak görüyorsak genital bölgemizde sorunlar yaratırız.

MESANE VE MAKAT SORUNLARI;Vajinitis,Prostat ve Penis problemleri aynı alana giriyor.Bu sorunlar,bedenimizin ve oranlarımızın işlevleri konusunda çarpıtılmış inançlarımızdan kaynaklanıyor.

İDRAR YOLLARI SORUNLARI;Genellikle eşe duyulan kırgınlık ve öfkeden kaynaklanır.

VAJİTİNİS;eş tarafından romantik duyguların zedelenmesiyle ilgili oluyor.Erkeklerin Prostat rahatsızlıkları,özdeğer ve yaşlandıkça daha az erkek olduğuna inancıyla bağlantılı.İktidarsızlık, korkuyu da getiriyor.Bazen de bir önceki eşe duyulan tepkiden kaynaklanıyor.

FRİJİD;olmanın sebebi ise korku ve bedensel zevk almanın yanlış olduğu inancı.

ADET ÖNCESİ SENDROMU;kadınlık sürecinin kabul edilmemesi,

CİNSEL HASTALIKLAR;daima cinsel suçluluk duygusu,ben kötüyüm inancı ve kendimizi cezalandırmak,

KALIN BAGIRSAK:Artık ihtiyacımız olmayan şeyi bırakmayı,atmayı temsil ediyor.Kabızlık çeken kişiler genellikle bir şeylerin yetmeyeceği korkusuyla yaşarlar.

BACAKLARIMIZ:Hayatta bizi ileriye doğru götürür.Bacaklardaki sorunlar ,öne adım atma korkusu yada bir yolda ilerlemekteki kararsızlığımızın göstergesidir.Varis damarları,nefret ettiğimiz bir yerde veya iş de olduğumuzu gösterir.damarlar zevki taşıma yeteneklerini kaybederler.

DİZLER:Boyun gibi esneklikle ilgilidir.Taviz verme,gurur,ego ve inatçılığı ifade ederler.İlerlemek istiyoruz ama değişmek istemiyoruz.Dizinizde bir sorun olduğunda hangi konuda ille de haklı olmak istediğinizi düşünün.Nerede taviz vermekten kaçınıyorsunuz,inat etmeyi bırakın.hayat akıştır,hayat harekettir,huzurlu olmak için esnek olmalı,takılıp kalmamalıyız.

AYAKLARIMIZ:Kendimiz ve hayat hakkındaki anlayışımızla ilgilidir.Geçmişle,şimdiyle,gelecekle…..

CİLDİMİZ;bireyselliğimizin ifadesidir.Cilt sorunları genellikle bireyselliğimizin bir şekilde tehdit edilmesinden kaynaklanır.Başkalarının üzerimizde gücü olduğu duygusuna kapılırız.Cilt sorunlarından kurtulmanın en iyi yolu’’Kendimi onaylıyorum’’demektir.Gücünüze tekrar sahip çıkın.

KAZALAR;Kızgınlık ifadesidir.Birikmiş öfkedir.Ve otoriteye karşı çıkmadır.
Ağrılarımızın bedenimizde oluştuğu yerler,hayatımızın hangi alanında kendimizi suçlu hissettiğimiz konusunda bize ipucu verir.

ANOREKSİ-BULEMİ:Kendimizden nefret etmenin aşırı biçimi,yaşamımızı yansıtmaktır.

ARTRİT:
Sürekli yargılayan,eleştiren insanların hastalığıdır.Mükemmelliyetçilik tutkunudurlar.

ASTIM:kendin için nefes almayı hak etmeme duygusu.Astımlı çocuklar aşırı duyarlılığa sahip oluyorlar.Çevrelerinde tüm olan bitenlerden kendilerini sorumlu hissediyor ve suçluluk duyuyorlar.Kendilerini değersiz ve bu yüzden de suçlu hissederek kendilerini cezalandırma ihtiyacındalar.

YARALAR,KAŞINMA,YANIKLAR,KESİKLER,ATEŞLENME,ŞİŞME,
KABARMA; kızgınlığın bedendeki ifadesi oluyor.Ne kadar bastırmaya çalışırsak çalışalım kızgınlık ifade edilmenin bir yolunu bulur.

ŞİŞMANLIK:Korunma ihtiyacını temsil eder.İncinmekten,eleştiriden,tacizden,cinsellikten ,cinsel sömürüden korunmaya ihtiyaç duyarız.

AĞRI;her türlüsü bir suçluluk duygusunun belirtisidir.

İNME;Kan pıhtılaşmasıdır.Kimi zaman yaşam biçimimizi yeniden değerlendirmek için inmeler yaratırız.

KASILMA,TUTULMA;zihindeki tutukluğun ifadesidir.Korku bildiğimiz eski yollarla yapışıp kalmamıza neden oluyor.Esnek olmakta zorlanıyoruz.Eğer bir şeyin yapılmanın tek yolu olduğuna inanıyorsak genelde bir yerimiz tutulur.

ŞİŞME;duygusal tıkanıklığı ve durağanlığı ifade ediyor.Şişme birikmiş gözyaşlarını,tuzağa düşme ve takılıp kalma duygusunu ve kendi sınırlılığımızın suçunu başkalarına atmayı temsil ediyor.geçmişi bırakın gücünüzü geri alın.

TÜMÖR:Sahte büyümedir.eski bir acıyı büyütüyor,besliyor,etrafında oluşan kabuğu yoluyoruz.Bir süre sonra tümör oluyor.


Lousıe Hay'in ''Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri '',adlı kitabı kaynak olarak kullanılmıstır.

Hiç yorum yok: