19.01.2009

YARDIMLAŞMAK,PAYLAŞMAK-''KARDEŞİNİ SEÇ''

kardesinisec.com

Birbirimize yardım etmek,maddi ve manevi anlamda destek vermek en büyük mutluluktur bana göre..

Ben ve ailem İstanbul'da iyi sayılabilecek bir semtte,gerekli şartlara çok şükür sahip bir şekilde yaşıyoruz..

Orta halli gelir grubundayız..Emekli maaşımız ve eşimin ufak bir maaş aldığı bir işi var..

Bugün, uzun zamandır düşündüğüm,yapmak istediğim,daha önce cesaret edemediğim bir şey yaptım..

Daha önce tesadüf sonucu haberim olan bir siteden ;

Yardım edebileceğime inandığım
(Pervari-Siirt'de yaşayan kızımdan 2 yaş küçük, 7.sınıfa giden,bir çok kardeşi olan,annesinin geliri olmayan,babası vefat etmiş )
bir kız çocuğunu internetten kızıma ''KARDEŞ'' olarak seçtim..

Belki bir çok kişinin bu güne kadar düşünemediği,uzun zamandır düşündüğü halde benim gibi bir türlü cesaret edemediği,belki de böyle bir sitenin/yardımlaşma şeklinin varlığından habersiz olan maddi durumu en az orta gelir grubundan olan kişilerin küçük de olsa,onları mutlu edebilecek yardım yapabileceğini düşündüğüm için bu bilgileri siteme koydum..

Kimse yanlış düşünmesin..Aslında yapılacak,yapılan yardım söylenmez..Ben daha bugün ''kardeş'' seçtim..Yarın çocuğun okulunu ve öğretmenini arayacağım..

Sitedeki yazışmalarını,basın haberlerini,çocukların sevgi dolu,sıcacık,içten yazılmış teşekkür mektuplarını okudum..Gözlerim doldu..

Öncelikle sadece görmeniz ve incelemeniz için
(belki kendiniz,belki de bir arkadaşınızın ilgilenebileceği)
sitenin adresi aşağıda yazıyorum;

kardesinisec.com

Siteyi inceleyebilirseniz,siz de göreceksiniz ki maddi yardım kabul edilmiyor..Çocuğun eğitim hayatı boyunca yapılacak yıllık 200.TL'lık bir yardımın onlar için yeterli olduğu belirtiliyor..


İLK YAPILACAKLAR…
Lütfen önce kardeşinizle temas kurun. Öğretmeni ile konuşun. Mektup yazın kendinizi anlatın, oda size kendisini anlatsın.Böylece kardeşiniz sanaldan gerçeğe dönüşsün.Mektubunuza bir defter bir de kalem ilave edin.Bütçenizi sarsmayın.Bir çocuğa yılda harcayacağınız 200 YTL onu kurtarır.Bahşiş olarak dağıttığımız,ya da otoparkçılara verdiklerimizi düşünün... (*kardeşini seç*sitesinden aynen alınmıştır.)



KARDEŞ SEÇİMİ Aşağıdaki gibi....Yalnız seçim yapmadan önce en az 2 kere düşünüp,doğru karar vermek gerekiyor...


18.01.2009 - 21:49 - Şu ana kadar 67751 çocuk sitemizden kardeşini buldu ve 1342 çocuk hala sizi bekliyor. Bugün kardeşini bulan çocuklarımızın sayısı 10.

18.01.2009 - 23:54 - Şu ana kadar 67753 çocuk sitemizden kardeşini buldu ve 1363 çocuk hala sizi bekliyor. Bugün kardeşini bulan çocuklarımızın sayısı 12.

. . . . . . . . . . . .?............?.

(Bu sayılar,sizlerin desteği ile her an değişebilir.)

Listeye ulaşmak için;

kardesinisec.com


adresine gidiniz.

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI:

Dünya Çocuk Haklarini biliyor musunuz?
Birlesmis Milletler Çocuk Haklari Sözlesmesi'nin 20 Kasim 1989 yilinda kabul edildi....
Türkiye'nin de 1990 yilinda imzaladigi bu sözlesme, toplam 54 maddeden olusuyor. Taraf ülkeler bu sözlesmeyi hazirlarken çocugun kisiliginin tam ve uyumlu olarak gelisebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayis havasinin içindeki bir aile ortaminda yetismesinin gerekliligini kabul ediyor. Çocugun toplumda bireysel bir yasanti sürdürebilmesi için her yönüyle hazirlanmasi gerektigini inanan taraf ülkeler, çocuklarin baris, hosgörü, özgürlük, esitlik ve dayanisma ruhuyla yetistirilmesinin gerekliligini savunuyor. Çocuk Haklari Sözlesmesi dünya üzerindeki 191 ülke tarafindan kabul edilmesine ragmen milyonlarca çocuk ya savas ortasinda ya da açlik sinirinda yasamini sürdürmeye devam ediyor...

Çocuk Haklari Sözlesmesi'nden bazi maddeleri.....

Madde 1: Bu sözlesme uyarinca çocuga uygulanabilecek olan kanuna göre daha erken yasta resit olma durumu hariç, on sekiz yasina kadar her insan çocuk sayilir.

Madde 2: Taraf devletler, bu sözlesmede yazili olan haklari kendi yetkileri altinda bulunan her çocuga, kendilerinin, ana babalarinin veya yasal vasilerinin sahip olduklari irk, renk, cinsiyet, dil, siyasal yada baska düsünceler, ulusal, etnik ve sosyal köken, mülkiyet, sakatlik, dogus ve diger statüler nedeniyle hiçbir ayrim gözetmeksizin tanir ve taahhüt ederler.

Madde 3: Kamusal yada özel sosyal yardim kuruluslari, mahkemeler, idari makalar veya yasama organlari tarafindan yapilan ve çocuklari ilgilendiren bütün faaliyetlerde, çocugun yarari temel düsüncedir.

Madde 5: Taraf devletler, bu sözlesmenin çocuga tanidigi haklar dogrultusunda çocugun yeteneklerinin gelistirilmesi ile uyumlu olarak, çocuga yol gösterme ve onu yönlendirme konusunda ana-babanin, yerel gelenekler öngörüyorsa uzak aile veya topluluk üyelerinin, yasal vasilerinin veya çocuktan hukuken sorumlu öteki kisilerin sorumluluklarina, haklarina ve ödevlerine saygi gösterirler.

Madde 6: Taraf devletler, her çocugun temel yasama hakkina sahip oldugunu kabul ederler. Taraf devletler, çocugun hayatta kalmasi ve gelismesi için mümkün olan azami çabayi gösterirler.

Madde 11: Taraf devletler, çocuklarin yasadisi yollarla ülke disina çikarilip geri döndürülmemesi halleriyle mücadele için önlemler alirlar.

Madde 12: Taraf devletler, görüslerini olusturma yetenegine sahip çocugun kendini ilgilendiren her konuda görüslerini serbestçe ifade etme hakkini bu görüslere çocugun yasi ve olgunluk derecesine uygun olarak, gereken özen gösterilmek suretiyle tanirlar.

Madde 13: Çocuk, düsüncesini özgürce açiklama hakkina sahiptir; bu hak, ülke sinirlarina bagli olmaksizin; yazili, sözlü, basili, sanatsal biçimde veya çocugun seçecegi baska bir araçla her türlü haber ve düsüncelerin arastirilmasi, elde edilmesi ve verilmesi özgürlügünü içerir.

Madde 14: Taraf devletler, çocugun düsünce, vicdan ve din özgürlükleri hakkina saygi gösterirler.

Madde 15: Taraf devletler, çocugun dernek kurma ve baris içinde toplanma özgürlüklerine iliskin haklarini kabul ederler.

Madde 16: Hiçbir çocugun özel yasantisina, aile, konut ve iletisimine keyfi yada haksiz bir biçimde müdahale yapilamayacagi gibi, onur ve itibarina da haksiz olarak saldirilamaz.

Madde 20: Geçici ve sürekli olarak aile çevresinden yoksun kalan veya kendi yararina olarak bu ortamda birakilmasi kabul edilmeyen her çocuk, Devletten özel koruma ve yardim görme hakkina sahip olacaktir.

Madde 23: Taraf devletler zihinsel ya da bedensel özürlü çocuklarin sayginliklarini güvence altina alan, özgüvenlerini gelistiren ve toplumsal yasama etkin biçimde katilmalarini kolaylastiran sartlar altinda eksiksiz bir yasama sahip olmalarini kabul ederler.

Madde 24: Taraf devletler, çocugun olabilecek en iyi saglik düzeyine kavusma, tibbi bakim ve rehabilitasyon hizmetlerini veren kuruluslardan yararlanma hakkini tanirlar. Taraf devletler, hiçbir çocugun bu tür tibbi bakim hizmetlerinden yararlanma hakkindan yoksun birakilmamasini güvence altina almak için çaba gösterirler.

Madde 27: Taraf devletler, her çocugun bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaksal ve toplumsal gelismesini saglayacak yeterli bir hayat seviyesine hakki oldugunu kabul ederler.

Madde 28: Taraf devletler, çocugun egitim hakkini kabul ederler.

Madde 31: Taraf devletler çocugun dinlenme, bos zaman degerlendirme, oynama ve yasina uygun eglence veya etkinliklerinde bulunma ve kültürel ve sanatsal yasama serbestçe katilma hakkini tanirlar.

Madde 33: Taraf devletler, çocugun, ekonomik sömürüye ve her türlü tehlikeli iste ya da egitimine zarar verecek yada sagligi veya bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaksal ya da toplumsal gelismesi için zararli olabilecek nitelikte çalistirilmasina karsi korunma hakkini kabul ederler.

Madde 34: Taraf devletler, çocugu, her türlü cinsel sömürüye ve cinsel suistimale karsi koruma güvencesi verirler"

*alıntı..

1 yorum:

Selma Er dedi ki...

Bu bilgileri; yardıma ihtiyacı olan,bir çoğu kalabalık ailelerinin maddi yetersizliğine rağmen okuma hevesi ve azminde olan çocuklara ve ailelerine destek olabileceğimiz düşüncesiyle aynen siteme koydum..Çocuklarımız hep sağlıklı,mutlu,başarılı olsun..O güzel yüzleri hep gülsün..Bizlerin de çorbalarında bir tutam tuzu olsun diye..herkese teşekkürler..selma er..