30.08.2010

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı'mız kutlu olsun..



30 AĞUSTOS Zafer Bayramı'mız kutlu olsun..


Bu özel günde,Atatürk ve silah arkadaşlarını,tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz..



NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE...




Birlik ve beraberlik içinde daha  nice Bayramları gurur ile kutlayabilmemiz dileği ile..

selma er.

24.08.2010

TARİHİ PERA PALAS OTELİ 1 EYLÜL 2010'DA YENİDEN AÇILIYOR

PERA PALACE HOTEL(1892);

Tarihi  PERA PALAS OTELİ, iki yıl süren restorasyon çalışmaları sonunda 1 Eylül 2010 tarihinde
Oteli devralan Beşiktaş Group tarafından  yeniden hizmete açılıyor.


Otelin salonlarındaki ve odalarındaki yüzlerce antika ve    Markiz Pastanesi, Pera Palas Oteli, Orient Express treni restoranı gibi mekanlarda kullanılan Christofle gümüş çatal-bıçak takımları
gözden geçirilerek/onarılarak yeniden otelin envanter kayıtlarına geçirilmiş.

http://www.perapalace.com/tr-TR/anasayfa/1.aspx

http://www.perapalace.com/tr-TR/genel-bilgi/31.aspx

Atatürk Müze Odası ;



Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Pera Palace Hotel'in gelmiş geçmiş en değerli misafiri olan Mustafa Kemal Atatürk, ismini Pera Palace Hotel’in konuk defterine ilk kez yazdığında, yıl 1917 idi. O yıldan sonra, savaş ve barış dönemlerinde defalarca Pera Palace Hotel’de kaldı Atatürk. Cephe dönüşlerinde adeta evi gibi kullandığı, ülke için önemli kararlar aldığı ve üst düzey misafirlerini ağırladığı 101 numaralı odası, doğumunun 100. yılı olan 1981’de, Ata'nın şahsi eşyalarının da sergilendiği bir müze oda haline getirildi.

Atatürk’ün en sevdiği renk olan, diğer tüm evlerinde ve adına açılmış müze-evlerde de kullanılan gündoğumu rengi, "şafak" pembesiyle yenilenen 101 numaralı müze oda, müzayedelerden temin edilen yerli ve yabancı nadide Atatürk kitapları, dönemin dergileri, imzalı fotoğraf ve kartpostallar, madalyalarla daha da zenginleştirilerek açılıyor.

http://www.perapalace.com//tr-TR/ataturk-muze-odasi/3.aspx

Otelin Ünlü Konukları;



Bir kadeh viski vardı elinde, önündeyse tam ortadan katlı bir mendil, aklında binbir kelime... Orient Bar'ın koltuklarında zihninin derinliklerine dalmıştı Ernest Hemingway. Tıpkı İstanbul'da geçirdiği günlerin anısını hayatı boyunca unutmayacak olan Greta Garbo'nun odasının camından Pera'yı seyrederken rüyalara daldığı gibi…

Dünyaca ünlü polisiye romanları yazarı Agatha Christie'nin hayatında kimsenin bilmediği kayıp 11 günün sırrının da, Doğu Ekspres'inde Cinayet romanını tasarladığı Pera Palace Hotel'de olduğu söylenir. 411 numaralı odasında, hatıra defterine ait olduğu söylenen bir minik anahtar bulunmuştur ne de olsa…

Pera Palace Hotel'in koridorlarında siyasetçiler, sanatçılar, yazarlar kadar, krallar, kraliçeler de yürüdü; Kral VIII. Edward, Kraliçe II. Elizabeth, Franz Joseph bu konuklardan bazılarıydı. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar, Fahri Korutürk, Adnan Menderes, Falih Rıfkı Atay, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Adile Osmanoğlu, Refik Saydam gibi değerli isimlerin yanı sıra, Amiral Edmund Poe, Makedonya Prensi Ferdinand, Bulgaristan Kralı I. Ferdinand, Cicero, Arnavutluk Kralı Ahmet Zogo, Romanya Kralı II. Carol, Mısır Başbakanı Hamado Pasha Kral Mahmoud Abbas, Franz Von Papen, Josip Broz Tito, İran Şahı Rıza Pehlevi, İtalya Kralı Victor Emmanuel II de Pera Palace Hotel’de kaldılar.

Zsa Zsa Gabor, Greta Garbo, Sarah Bernhardt, Alfred Hitchcock, Pierre Loti, Jacqueline Kennedy Onasis, Mata Hari, Edouard Herriot, Vasa Prihoda, Ninette de Valois, Leon Trotsky, Gulbenkian, Mikis Theodorakis, Sheikh Sunusi, Josephine Baker, Eric Ambler, Joseph Brodsky, Valéry Giscard d'Estaing, Julio Iglesias, Maharani Bubiyya, Inge Meysel, Lord Kinross, Manuel Rivas Vacuna da, otelin diğer ünlü konukları arasındaydı…

Her biri, alanlarında dönemin simgesi olmuş nice isimlere ev sahipliği yaptı Pera Palace Hotel.
 
http://www.perapalace.com//tr-TR/unlu-konuklar-/5.aspx
 
*Pera Palas'ın kendi sitesinden alıntılar yapılmıştır.
**
1993 yılında Balayı tatilimizde ,Pera Palas'ın Pastahanesinde o meşhur antika koltuklarda eşimle oturup çay keyfi yapmıştık.

Daha sonra da birkaç kere ziyaret ettiğim Otelin meşhur tarihi asansörü,Agatha Christie'nin ve Atatürk'ün kaldığı odalar gerçekten görülmeye değer..


Pera Palas'ın restorasyondan sonraki halini çok merak ediyorum..


Eminim çok çok güzel olmuştur..


En kısa zamanda Pera Palas'ın yeni halini görmeye gideceğim.


selma er.

Pera Palas'la ilgili görseller;

http://www.google.com.tr/images?hl=tr&rlz=1W1GGLR_tr&q=pera+palas&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=CO5zTNvAG4aCOOLv7agI&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=7&ved=0CEsQsAQwBg&biw=1259&bih=547

19.08.2010

19 Ağustos: World Humanitarian Day Pakistan için insani yardım-SEL FELAKETİ


19 Ağustos World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü)’nde Pakistan’da yaşanan yüzyılın sel felaketi için uluslararası toplumun üzerine düşeni yapması için çağrıda bulunuyor ve tüm hayırseverlerin desteğini bekliyoruz.


19 Ağustos BM tarafından World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü) ilan edilmiştir. Bu günde, kriz bölgelerinde devam eden insani yardım çalışmalarına kamuoyunun dikkati çekilmekte ve bu konuda uluslararası işbirliğinin önemi vurgulanmaktadır.


Uluslararası toplumun kriz ve afet bölgelerine çabuk ve etkili bir şekilde ulaşması son 20 yıl içerisinde önceki dönemlerle karşılaştırılamayacak kadar ilerlemiştir. İnsani yardım alanında uluslararası mekanizmaların harekete geçirilmesinde ve sivil inisiyatiflerin organize edilmesinde büyük ilerleme sağlanmış olmasına rağmen halen dünyanın dört bir yanında zorlu hayat şartlarına göğüs germeye çabalayan milyonlarca insan için daha ilkeli ve daha etkili çözümler geliştirilmesi büyük önem taşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 19 Ağustos World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü)’nde Pakistan’da yaşanan yüzyılın sel felaketi için uluslararası toplumun üzerine düşeni yapması için çağrıda bulunuyoruz. Karşı karşıya kalınan bu felaket hiçbir ülke ve toplumun kendi başına üstesinden gelemeyeceği bir afettir.

Hükümetlerin ve uluslararası kamuoyunun duyarlılık göstererek Pakistan halkına dost eli uzatması gerekiyor. Felaketin yaralarını bir an önce sarmak için, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların tehdit ettiği yerinden edilmiş 30 milyonu aşkın Pakistanlı için gelin birlik olalım.

1-

BAĞIŞ YAPMAK İSTİYORUM;


http://www.ihh.org.tr/19-agustos-world-humanitarian-day-pakistan-icin-insani-yardim/

*alıntıdır.

************************************************************

2-
TC.BAŞBAKANLIK PAKİSTAN'A YARDIM KAMPANYASI
*
Her iki kurum'a yapacağınız yardımlar,kardeş ülke PAKİSTAN'da birçok kişiye hayat verecek..

Onların yeniden hayata tutunmalarına destek olacak..

Dünya'da hiçbir ülkenin bir daha bu kadar büyük felaketler yaşamamasını diliyorum..

17 Ağustos 1999'daki Büyük Marmara Depremi'nde Türk halkına ilk el uzatan,destek veren ülkelerden biri de PAKİSTAN idi..

Sağlık,huzur,refah ve barış içinde yaşanacak daha güzel bir Dünya diliyorum..

selma er.

16.08.2010

1001 İCAT SERGİSİ



İslam Medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı sergi, 17 Ağustos- 5 Ekim arasında Sultanahmet Meydanı'nda sergileniyor.

Yer                                  : Sultanahmet



Başlangıç Tarihi             : 17 Ağustos 2010 - Salı


Bitiş Tarihi                     :  05 Ekim 2010 - Salı


Adres                              : Sultanahmet ve çevresi


                                          Sultanahmet/Eminönü


1000 yıllık tarihi süreçte İslam Medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı “1001 İcat” adlı sergi, Londra’dan sonra İstanbul’da açılıyor. Sultanahmet Meydanı’nda 1000 metrekarelik kapalı alanda açılacak olan sergide bilim tarihine ışık tutacak birçok eserin yanısıra teknolojinin yardımıyla geçmişe uzanan sanal tarihi yolculuklar da yapılabilecek. İslam Medeniyetindeki kültürel ve bilimsel mirasın yeni nesillere en doğru şekilde aktarıldığı sergi, 17 Ağustos’tan itibaren 5 Ekim 2010 tarihine kadar görülebilecek. Ücretsiz olarak gezilebilecek sergiyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra ziyaretinde gezip serginin Türkiye’ye getirilmesini istemişti.


1001 İcat:Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni’nin aktarıldığı sergi kapsamında ayrıca konferanslar da düzenlenecek. Londra’da açık kaldığı süre içinde 400 bin kişi tarafından ziyaret edilen sergi ALJ Sosyal Sorumluluk’un global sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve İslam Medeniyetinin bilimsel mirasının aktarıldığı “1001 İcat” sergisi İstanbul’dan sonra Newyork’ta da bilim meraklılarına sunulacak.

1001 İcat- Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni sergisi 7’nci yüzyıldan başlayarak 17’nci yüzyıla uzanan bilimsel mirası gözler önüne seriyor. Sergi alanı Ev, Alışveriş, Okul, Hastane, Şehir, Dünya ve Evren’in temsil edildiği 7 ayrı bölümden oluşuyor. Sergiyi gerçekleştiren Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı (FSTC) Başkanı Prof. Dr. Salim Al-Hassani, İslam Medeniyetinin bilim ve teknolojiye yaptığı katkıyı kuşaklara aktarmak için serginin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Lagari’nin roket gücüne dayanan uçuşları, El-Cezeri’nin filli su saati, Hezarfen’ın yaptığı kanatlar ile uçuşu, Mimar Sinan’ın mimari dehası ve birçok bilimsel eser sergide yer alıyor” dedi.

ALJ  Sosyal Sorumluluk Uluslararası Programlar Başkanı Fady Jameel ise 1001 icat sergisinin, bilim adamlarının günümüz dünyasının mühendislik, tıp ve mimarisine katkılarını interaktif bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek ‘ALJ Sosyal Sorumluluk olarak üzerinde çalıştığımız birçok projede olduğu gibi, sponsorluğumuzla gelecek nesillere örnek şahsiyetler sunarak, onlarında bilim ve teknoloji alanındaki yeni çalışmalara imza atmalarını hedefliyoruz.’ şeklinde konuştu.


Serginin İstanbul’da yapılması için büyük gayret gösteren Birleşmiş Milletler Medeniyetleri İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa da, tarihe ait materyallerin yanında teknoloji yardımıyla gerçekleştirilen interaktif gösterilerin ziyaretçilere ilginç deneyimler yaşayacaklarını belirterek “1001 İcat Sergisi ile amacımız gençlere örnek alabilecekleri bir model sunmak ve geleceğin mühendisleri ile bilim insanlarını keşfetmek” diye konuştu.

Gösterim Tarihleri :

•17.08.2010  05.10.2010


http://www.istanbul.com/etkinlik/sergi/1001-icat-sergisi

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/15573488.asp?gid=373

17 AĞUSTOS 1999 MARMARA DEPREMİ'NİN 11.YILDÖNÜMÜ..

Dile kolay,aradan tam 11 yıl geçti..

Yaşanan büyük acıları unutmadık..

Birçok bina yıkıldı..Konutlar,işyerleri,okullar,fabrikalar,yollar kıllanılamaz hale geldi..

Binlerce deprem mağduru..

Marmara Depremi'nde vefat edenlere bir kere daha rahmet diliyorum..

Depremin karşı konulamaz gücüne karşı belki o anda birşey yapamayız..

Ama deprem öncesi,gerekli tedbirleri,arama kurtarma eğitimlerini almalıyız..

Deprem ve hertürlü afet konusunda bilinçlenmeli,çevremizdekileri de bilinçlendirmeliyiz..

Mahallelerde verilen deprem eğitimlerine katılmalı,Mahalle afet gönüllüsü olmalıyız..

Ben de 5-6 yıldan beri Kendi mahallemde MAG-Mahalle Afet Gönüllüsü'yüm..

http://www.mag.org.tr/tur/mag.asp

http://selmaer3.blogspot.com/2010/08/orada-kimse-var-m.html
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15565738.asp?mnID=15565738

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15566162.asp?mnID=15566162

Depremin yıkıcı,öldürücü ,büyük zararlar veren etkilerini unutmayalım,unutturmayalım..

selma er.

10.08.2010

ORADA KİMSE VAR MI ?

17 Agustos 1999* Marmara Depremi anma etkinlikleri çerçevesinde MAG Vakfının da kurumsal destek verdiği ;

“ORADA KİMSE VAR MI ?

Adlı oyun 16 Agustos 2010 Pazartesi 21.30 da Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosunda sahnelenecektir.

MAG’lar oyunu ücretsiz olarak izleyeceklerdir.

Aşağıda oyunun afişi ve oyuncu kadrosunu görebilirsiniz.




Katılımınız bizi mutlu edecektir.

(Ben de 19 Mayıs Mahallesi Afet Gönüllüsüyüm..)

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet,ailelerine sabırlar dilerim..

Bir daha bu kadar büyük afet ve acılar yaşamayız inşallah..

Herkesi afetler konusunda bilinçli ve tedbirli olmaya davet ediyorum..

selma er.

http://www.mag.org.tr/tur/mag.asp

http://selmaer3.blogspot.com/2009/08/17-agustos-marmara-depreminin-10yil.html

HAYIRLI RAMAZANLAR..

(fotoğraf; selma er)


11 Ayın sultanı,Ramazan geldi..

Tüm müslümanlara sağlıklı,mutlu,huzurlu,birlik ve beraberlik içinde hayırlı ramazanlar dilerim..

Ramazan, bereketiyle gelir inşallah.

Tok açın halinden anlamaz derler..

Ramazan,birbirimizi her konuda anlamak için en güzel vesile..

Bu mübarek günlerde ekmeğimizi,suyumuzu,yemeğimizi,soframızı,gönlümüzdeki zenginlikleri özellikle ihtiyacı olanlarla paylaşabilmek ne güzel..

Ramazan bu yıl yazın en sıcak günlerine denk geldi..

Oruçlu olunan saatlerin de uzun olması nedeniyle,oruç tutan kişilerin mümkün olduğunca güneşin direkt etkisinden kaçınmaları,serin yerlerde bulunmaya çalışmaları,iftardan itibaren bol su içmeleri,terletmeyen kıyafet giymeleri,mutlaka sahura kalkmaları,iftarda  ve sahurda aşırı yemekten kaçınmaları gerekmektedir.

Sağlık sorunu,iş yoğunluğu veya başka nedenlerle oruç tutamayanlar ihtiyacı olan  kişilerden bir tanesinin karnını doyurabilse,bir çocuğu giydirebilse,eğitimine küçücük bir destek verebilse bence en büyük sevap bunlar..

http://www.memorial.com.tr/rehberler/saglik_rehberi/acik-bufe-iftarlara-dikkat/

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-AnaMenu-ramazan-imsakiyesi-241.aspx

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-AnaMenu-ramazan-imsakiyesi-241.aspx

Ramazanın tüm güzellikleri paylaşmak ve en güzel bayramları yaşayabilmek dileği ile herkese sağlıklı günler dilerim..

selma er.

İSTANBUL'UN TAŞI TOPRAĞI ALTIN..(O ŞİMDİ GAYRİMENKUL DANIŞMANI)

Eğitimlerimi ve bugüne kadar Bankacılık ve Sigortacılık konusundaki ( 25 yıldan fazla )
iş deneyimlerimi Gayrimenkul konusunda karşılıklı faydaya dönüştürmeye karar verdim.

Bu günden itibaren Gayrimenkul Danışmanı olarak RE/MAX SAHİL-FENERBAHÇE OFİSİ'n de çalışmaya başladım..


İşlerimi ayarlayıncaya kadar şimdilik (Ağustos sonuna kadar ) daha çok ofis dışında olacağım.(bana mail/cep telefonumdan ulaşabilirsiniz.)

1 Eylül 2010 tarihinden itibaren her gün ofiste olacağım.

Artık taşı toprağı altın olan İstanbul'un konutları,işyerleri,plazaları,
mağazaları,arsaları,satılıkları,kiralıkları vb.benden sorulacak..

Size Galata Kulesi'ni maviye boyayıp,allayıp pullayıp satabilirim..

Elimde 2 tane de köprü var..Bir tarafta Anadolu yakası,diğer tarafta Rumeli Yakası..

3.köprüyü de temelden satarım artık.

Çok israr ederseniz Kız Kulesi'ni araya torpil koyup size sunabilirim..


İstanbul'un Surlarını,Hisarlarını,Galata Köprüsü'nü,Sarayları,Müzeleri saymıyorum bile..

Herkes köşlere,yalılara,villalara,saraylara layık..

Size gönlünüzdeki yuvayı sunabilmek dileği ile..

Artık o yuvayı saraya döndürmek sizin elinizde..

Size,yakınlarınıza,iş yaptığınız kişilere Gayrimenkul konusunda en kaliteli hizmeti vermek dileğiyle..

Bana mail ile ulaşırsanız,ofis adres ve telefonunu bildiririm.

selma er.
 
http://www.remax.com.tr/

7.08.2010

Sıcakta rahat uyumanın yolları

Havadaki nem en yüksek düzeyde, peki ne yapmak lazım?


Sıcakların tüm yurtta mevsim normallerinin üstünde seyrettiği ve havadaki nemin en yüksek düzeylere çıktığı şu günlerde, Newsweek Türkiye Dergisi’nin son sayısında sıcak havalarda rahat uyumanın yolları anlatıldı:


* Stresten kaçın: Spor yapın (ama yatmadan iki saat önce değil). Dengeli beslenin. Sigarayı bırakın. Çay ve kahveyi azaltın.

* Gürültü: Sokak gürültüsünü engellemek, sesli cihazları yatak odasından çıkarmak, çare olabilir.

* Işık ve elektrikli cihazlar: Yatmadan hepsini kapatın, perdeleri çekin. Işık uykuya mani olur. Elektronik cihazlar, hatta gece lambası dahi sıcaklığı arttırır.

* Küçük yatak: Uzmanlara göre yatak en az 180x240 cm boyutlarında olmalı.

* Alkollü içkiler: Yatmaya yakın alkollü içkiden kaçının.

* Yalıtım yaptırın: Isı yalıtımlı mekanlar kışın sıcak, yazınsa serin olur. Yalıtımla soğutma cihazlarının harcadığı enerji de yüzde 50 azalıyor.

* Klima edinin: Uygun büyüklük ve güçte klima satın alın. Klimayı dış ortamdaki sıcaklığın en fazla 5-6 derece altına göre ayarlayın.

* Cep telefonu: Fransa’da yapılan bir araştırmaya göre yatak odasında cep telefonu çalması, kaliteli uykudan ortalama 50 dakika çalıyor.

* Fazla yemeyin: Aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler uyutmaz. Sıcak havada hafif yiyecekler yiyin
ve yemek ile uyku arasına en az üç saat koyun.

* Su gibisi yok: Terleme, su ve elektrolit kaybına yol açar. Sıcakta serinlemek için bol su için. Günlük ihtiyaç 1.5 litre.

* Duş alın: Yatmadan önce (en fazla 37 derecede) alınacak ılık bir duş uyumaya yardım eder. Duştan sonra saçınızı ıslak bırakmak da faydalı olacatır.

* Buzlu çarşaf: Nevresim takımlarını derin dondurucuda bekletin ve yatmadan önce serin.

http://www.kamusagligi.com/Sicakta-rahat-uyumanin-yollari_2_7868.htm

(fotoğraf;selma er)


Herkese sağlıklı günler dilerim.

selma er.

1.08.2010

ANNEMİ ÇOK ÖZLEDİM (19.5.1917-01.8.1987)



O'nu sonsuzluğa uğurladığımızdan bu güne kadar tam 23 yıl geçti..

Sevgili ANNEMİZİ kaybetmenin acısı hiç azalmıyor..

Her gün, her anneler gününde,her doğum günümüzde,her bayramda bir yanım  eksik kalsa da ,

ağlasam da ,hayat acısı ile,tatlısı ile devam ediyor..

Annem ileri görüşlü,modern,yeniliklere açık tam bir Cumhuriyet kadını idi..

1930'lu yıllarda Notre Dam De Sion'da okumuş..

Daha sonra ağabeyim doğuncaya kadar uzun yıllar çalışmış.

Annem,babamın genç yaşta (51) kaybından sonra dört çocuğunu tek başına yetiştirdi..

Bizleri en iyi şartlarda okuttu..

Evlendirdi..

Hem anneanne,hem de babaanne oldu..

Bir tek benim evlendiğimi ve çocuğumu göremedi..

Ne yapalım,kısmet değilmiş..

Tam 20 yıl çekmediği hastalık kalmadı..

Onu  70 yaşında iken kanserden kaybettik maalesef..

Çok acılar çekti..Ölüm kurtuluşu oldu..

Mekanı cennet olsun..

Allah kimseye anne-baba acısı göstermesin..

Anne-babamızın değerini onlar aramızdan ayrılmadan bilelim..

Onlara hayırlı evlat olmaya çalışalım..

(anneciğim,bu çiçekler senin için..)


selma er.

ADALAR MÜZESİ

Adalar Müzesi Bölüm Bölüm Açılıyor.

.Bir İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Projesi olan Adalar Müzesi açılıyor.

Açılış Sergileri 31 Temmuz’da, Büyükada Çınar Müze alanı ve iskelede.


Müze açılışı 10 Eylül’de, Büyükada Aya Nikola Hangar’da.


Müze bölümlerinden “Ada Sahillerinde Bekliyorum” sergisi ile “Adalılar” sergisi Büyükada Çınar Mevkiinde, “Adalar’da İz Bırakanlar” sergisi ise Büyükada İskelesi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olan Adalar Müzesi, Adaların oluşumundan bugüne gelen hikayesini yüzlerce obje, 20 bin belge, 6 bin fotoğraf, yüzlerce belgeleme çekimi, film ve sözlü tarih kayıtlarından oluşan kuruluş koleksiyonu ile ziyaretçilerine sunmaktadır.



Müze özellikle Adaların kentsel tarihine odaklanan Osmanlıca belge arşivine sahiptir.
*
Misyon ;

Adalar Müzesi'nin misyonu, Adalar’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanınmasını sağlamaktır.


Adalar tarihinin ve çok kültürlü yaşamın zenginliklerini tüm dünyaya tanıtır.


Adalar üzerine çalışma yürüten sivil toplum kuruluşları, topluluklar, kurumlar ve kişiler ile birlikte üretimde bulunur.

Adalar konusunda bilimsel çalışmaların yapılmasını destekler, iletişim ağlarının kurulmasını sağlar.


Adalar Hakkında ;

Adalar İstanbul’un kentli merkezlerinden birisidir. Belediyecilik hizmetlerinin ilk geldiği ilçelerinden, oldukça eğitimli bir nüfusun yerleşim alanıdır. Adalar Müzesi kentlilik bilincinin gelişmesine hizmet eden ve aynı zamanda göçler ile kozmopolitleşen nüfusun kaynaşmasını sağlayan faaliyetler gösterir.

Adalar binlerce yıllık zengin ve renkli bir kültürü barındırımaktadır. Müze farklı kültürlerin yaşam alanı olan bu farklı coğrafyanın birikimlerinin anlaşılması, öğrenilmesi, incelenmesi, yayınlanması ve paylaşılarak korunmasına yönelik çalışmalar yürütür.

**Adalar Müzesi Çalışma İlkeleri ve Sürekliliği ;

*Kar amacı gütmeyen sürdürülebilir bir kültür kurumu olarak Müzenin kurulması.


*Adalar Müzesi’ne başta bilim insanları, eğitimciler, gazeteciler, tarihçiler olmak üzere farklı uzmanlıkları olan kişilerin ve iş adamlarının destek, iletişim ve süreklilik için çağırılması.


*Müze dostlarında ve sponsorlarda, Müzeyi bugün ve gelecek kuşaklar için birlikte sahiplenme ve yaşatma bilincinin oluşturulması.


*Adalar’ın kültür ve tarih mirasını anlamak, korumak ve aktarabilmek için, çocuklar ve gençlerin tarih ve çevre dostu olma bilinci kazanmalarının sağlanması.

*Katılımcı yöntemlerle çalışan bir organizasyon oluşturulması.


*Adalar tarihine ilişkin koleksiyonların, arşivlerin bir araya getirilmesi, Adalar özelinde geliştirilen bir kütüphane oluşturulması.


*Bir kent müzesi olarak Adalar’ın bugününün kayıt altına alınması.

*Teknolojinin yaratıcı ve verimli şekilde kullanımı.


*Bugünden en eski zamanlara belirlenen temalar içinde Adalar’ın bütünlüklü olarak anlatılması.


*Karşılıklı anlayış ve paylaşım için uluslararası ilişkilerin kurulması, dünyadan Ada üzerinde kurulmuş olan diğer müzeler ile bağlantıya geçilmesi.


*İstanbul ve Türkiye’de bulunan Müzeler ile ortak çalışmalar ve işbirliği yürütülmesi.

Adalar Müzesi Açılış Sergileri: 31 Temmuz 2010http://adalarmuzesi.org.tr/cms/index.php/sergiler/guncel-gecici-sergiler/adalarda-iz-birakanlar


Büyükada Çınar Mevkii Müze Alanı:

Ada Sahillerinde Bekliyorum
http://adalarmuzesi.org.tr/cms/index.php/sergiler/guncel-gecici-sergiler/ada-sahillerinde-bekliyorum

Adalılar
http://adalarmuzesi.org.tr/cms/index.php/sergiler/guncel-gecici-sergiler/adalilar

Adalar Müzesi’nin Ana Bölümleri’ne Erken bir Gezi
http://adalarmuzesi.org.tr/cms/index.php/sergiler/guncel-gecici-sergiler/guncel-sergi-adalar-muzesine-erken-bir-gezi

Büyükada İskelesi:

Adalar’da İz Bırakanlar
http://adalarmuzesi.org.tr/cms/index.php/sergiler/guncel-gecici-sergiler/adalarda-iz-birakanlar




**detaylı bilgi için;


http://adalarmuzesi.org.tr/cms/


http://www.adalar-istanbul.org/MUZE/

*alıntıdır.